Facebook

Напредва изграждането на ограда на Ботаническата градина

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров и ректорът на Аграрния университет професор Христина Янчева инспектираха изграждането на ограда на Ботаническата градина. При огледа стана ясно, че реализирането на проекта напредва и е в срок.

Изграждането на оградата започна в края на септември миналата година с подкрепата на Община Пловдив. Тя е дълга 1350 метра и ще обикаля площ от 113 декара.

Обезопасяването на мястото е изключително важно. Това е първата стъпка към възстановяването на градината, коментира кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

От своя страна ректорът на Аграрния университет професор Христина Янчева изрази надежда, че това ще се случи в рамките на няколко години.

На инспекцията присъстваха още заместник-ректорите доц. Светла Янчева и Величко Родопски, както и заместник-кметът на район „Тракия” Веселина Стоянова.

Ботаническата градина в Пловдив, която е една от трите в България,  е собственост на висшето училище  от 1946-та година.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!