BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 400 нови знамена за Деня на Съединението, дежурни екипи бдят за чистотата в празничните дни

novi_znamena_1

400 нови знамена – по 200 национални трибагреници и флагове на Пловдив, са поставени по входно-изходните артерии, други оживени пътни отсечки и знакови за града места в навечерието на 135-атата годишнина от Съединението на България. Чисто нови трикольори се веят и върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на Пловдив.

Директорът на „Чистота“ Николай Георгиев припомни, че екипи на общинското предприятие обновяват знамената два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и Деня на Съединението и празник на Пловдив 6 септември. Флаговете се осигуряват от Община Пловдив, като за първи път сега те са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

В дните преди празника от „Чистота“ за пореден път заличиха новопоявили се драсканици в подлеза на площад „Съединение“, както и върху фасадите на сградите по булеварда. Предприета е мащабна акция за почистването на подлезите и премахване на загрозяващи графити в целия град. Предприятието съдейства на германската фирма „Керхер“, която безвъзмездно почисти паметника на Съединението посредством иновативна екологична технология. Над 50 служители ще работят и на 6 септември, като рано сутринта ще бъдат измити както едноименният булевард, така и всички входни пътни артерии.
ОП „Градини и паркове“ също ще има дежурни екипи в предстоящите 3 почивни дни.

„Ще поддържаме чистотата и ще поливаме зелените площи в големите паркове, които със сигурност ще привлекат много посетители. Заедно с районните кметове се постарахме да поставим повече нови пейки и да облагородим повече зелени пространства. На площад „Съединение“ боядисахме и лакирахме пейките, оформихме короните на дърветата, в бетонните вази направихме нови фигури от красиви цветя“, каза директорът на „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.

novi_znamena_2  praznichno_06.09_2

75 total views, 75 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!