BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Лято в Капана“ кани на емоционална вечер с музика и танци от Армения

119131389_1541493756055835_232675110700660415_o

На 17 септември 2020 г. пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се  насладят на дух, традиция и звучене от Армения на най-емблематичното място за подобен род събития, естествено Капана в Пловдив – кварталът на творческите индустрии.

Локацията е под чадърите на ул. „Абаджийска“  до Whisky bar Sandak \ СандъкЪ, а началото е в  19:30ч

Вокална формация SIRUN / ՍԻՐՈւՆ Сирун е основана 2015г. в Пловдив. С богат репертоар, стъпил върху традиционната арменска народна музика, както и на съвременната такава. Името на формацията се превежда „Любим- Обичан“ и вече 5 години радва с изпълненията си както арменската публика, така и сцените из цяла България.

Арменски танцов състав „Ереван“ е основан преди 5 години . Инициатор за това е дългогодишната учителка по арменски език- госпожа Вартанян. Художествен ръководител е Инеса Тоноян-Георгиева. В репертоара са залегнали най-вече арменските танци от различните фолклорни части на Армения, както и руски и гръцки танци.

Събитието е част от „Лято в Капана“, което се провежда с любезната подкрепа на Община Пловдив. Организатори са SIRUN / ՍԻՐՈւՆ Сирун, Whisky bar Sandak \ СандъкЪ и Библиотеката за Идеи и Събития.

82 total views, 82 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!