BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров призовава хората да не предприемат неоснователни пътувания

asenovgradsko (7)

 снимка: Архив

Във връзка с последните разпореждания на Националния кризисен щаб и изграждане на контролно-пропусквателни пунктове в Пловдив кметът Здравко Димитров призовава гражданите да не предприемат излишни пътувания.

„Надявам се повече хора да се съобразят и да останат вкъщи. Нека не пътуват извън града и не затрудняват работата на органите на МВР, която е изключително отговорна по разположените контролно-пропусквателни пунктове в сегашното извънредно положение“, апелира кметът.

По време на днешното онлайн заседание на общинския кризисен щаб Здравко Димитров припомни, че се е образувало задръстване от автомобили във вчерашния ден на входно-изходните артерии, което трудно ще избегнато в първите дни на работната седмица.

Съгласно заповедта на министър Ананиев хората трябва да докажат възникнала неотложна необходимост от пътуването – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес. За целта вчера следобед МВР разпространи образец на декларация за преминаване през 13-те КПП на града. Тя може да се свали от сайтовете на МВР, на община Пловдив, на районните администрации или да се попълни на място на КПП.

„Нека хората, които все пак трябва да пътуват, да проявят търпение, тъй като се проверява всяко превозно средство. Нека да тръгват по-рано и да си отделят повече време за път, за да стигнат навреме“, посочи още кметът Здравко Димитров.

264 total views, 264 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!