BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров поиска публично обсъждане за избора на нов управител на онкологичния диспансер

Здравко Димитров - онкологичен диспансер

Кметът Здравко Димитров поиска да се проведе публично обсъждане за казуса с избора на управител в на „КОЦ – Пловдив“ ЕООД.  Това стана по време на днешната сесия на Общински съвет, който взе решение за отлагане на точката за утвърждаване на победителя в проведения конкурс за нов ръководител на здравното заведение.

„В дискусията ще бъдат поканени за участие общинските съветници,  граждани, неправителствени организации, включително пациентските организации. Никога няма допусна да се навреди  на онкоболни, възрастни и деца“, подчерта градоначалникът. По думите му този дебат трябва да се организира в максимално бърз срок и да се вземе решение по казуса от Общинския съвет.

Той съобщи също, че Окръжна прокуратура  е изпратила писмо до Община Пловдив с искане да бъде предоставена цялата документация по провеждането на скандалния конкурс. Кметът бе категоричен, че няма да  отстрани директора на дирекция „Здравеопоазване“ д-р Калин Калинов, каквото искане имаше на днешния граждански протест.

Д-р Калинов от своя страна съобщи,  че като председател на конкурсната комисия е подписал протокола за избор с особено мнение и е подал сигнала за злоупотреби в онкологичния диспансер. В него той сигнализира, че проф. д-р Марианна Янева в края на 2016 г. , след като е назначена за управител на „КОЦ – Пловдив“ ЕООД, е подписала договор за закупуването на компютърен томограф, без да извърши необходимата проверка на процедурата. Така е ощетила здравното заведение с 254 777 лв.  и е финализира процедурата,  подготвена от нейния предшественик д-р Красимир Вальов. Във връзка с тази процедура той напусна поста, а след това получи и условна присъда от три години заради това, че е ощетил бюджета на онкологичния диспансер.

Сегашният управител д-р Парашкев Цветков ще остане на поста си, докато Общинският съвет, като принципал на „КОЦ – Пловдив“ ЕООД, не приключи конкурсната процедура.

62 total views, 62 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!