BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров откри учебната година в СУ „Св. Паисий Хилендарски“

Здравко Димитров - откриане на учебната година - 2

Кметът Здравко Димитров откри учебната година в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и отправи своите пожелания за успех към всички ученици и учители в Пловдив.

„Това за вас е един ден, който ще помните винаги. Няма нищо по-хубаво от това да бъдете заедно в клас и да събирате знания от своите учители, които са готови да дадат част от себе си и да ви помагат“, заяви Здравко Димитров. Той изрази убеденост, че въпреки трудностите, които обществото ни изпитва заради епидемията от КОВИД, ще се справим и ще излезем по-силни.

„Дано да не се налага отново социална изолация и дистанционно обучение, защото всички сме убедени, че децата се справят по-добре в класните стаи“, подчерта кметът. Той призова родителите да бъдат търпеливи, да помагат на децата си и на учителите и пожела на всички успешна година.

„На добър час, но нека да споделим преди това силната емоция на днешния ден. Днес е сакрална дата за народа ни. Развитието от писането с пясък и пръчици до таблети и електронни дъски. Първокласници, искрата на вдъхновението ще бъде запалена от вашите учители“, заяви в словото си директорът на училището Ирена Душкова. Тя пожела на всички ученици и учители ползотворна и здрава нова учебна година.

На официалната церемония в двора училището присъстваха само ученици от първи, пети и осми клас заради противоепидемичните мерки. Децата бяха на разстояние един от друг, а учителите бяха с шлемове. Родителите, които бяха дошли да изпратят децата си, седяха на амфитеатрална трибуна.

Тържеството приключи с посрещане на знамето на училището и националния флаг, под звуците на националния химн и въвеждане на първолаците в класните стаи.

42 total views, 42 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!