BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров инспектира ремонта на улици по Водния проект

инспекция улици Воден проект (3)

Кметът Здравко Димитров днес направи изненадваща инспекция на ремонтните дейности на улици в район „Северен“, които са включени във Водния проект. Той провери на място улица „Полковник Дрангов“ дали фирмата строител върви по план и изпълнява стриктно графика. В момента няколко багера застилат с трошен камък и подготвят мястото за полагане на първия слой асфалт. Преди това изцяло е подменена подземната ВиК инфраструктура.
инспекция улици Воден проект (4)

Пред ръководителя на проекта инж. Ивайло Сираков кметът Здравко Димитров настоя строителите да работят в максимално кратки срокове за удобство на гражданите и да извършват качествено ремонтите.
Съгласно изискванията на Водния проект над 70 улици и булеварди в район „Северен“ ще бъдат с подменена отводнителната система, преасфалтирани и с оформени тротоари с нова настилка.
Веднага след приключване на ремонта на улица „Полковник Дрангов“ строителите продължават по улица „Добротич“.
инспекция улици Воден проект (5)

В момента по Водния проект се работи на няколко места в район „Северен“, уточни инж. Сираков. Това са улиците „Поп Тачо“, „Абоба“, „Ях Хус“, „Драгота“, „Петър Шилев“, „Стефан Ботев“, Неофит Рилски“. До края на годината се очаква да приключи строителството и подмяната на ВиК мрежата на улиците в карето между ул. „Васил Левски“, ул. „Победа“, бул. „Марица“-север и бул. „България“.
На днешната проверка присъстваха и заместник-кметовете Йордан Ставрев и Тодор Чонов. Предстоят още инспекции, като кметът Здравко Димитров заяви, че стриктно ще следи за строителните работи по важния за града и пловдивчани Воден проект.

инспекция улици Воден проект (6) _DSC1834-1280

Припомняме, че: „Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“ се финансира по Оперативна Програма „Околна среда” 2014-2020, съфинансирана от ЕС чрез Кохезионен фонд по приоритетна ос 1 „Води“. Той е на обща  стойност 115 334 116,42 лв. От тях 80 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, а 12 милиона лева са държавно съфинансиране, средствата от страна на Община Пловдив са 34 милиона лева. Основната му цел е гарантирането на оптимално отвеждане и пречистване на отпадъчните води, събирани в канализационните мрежи, които в момента се изхвърлят без съответното достатъчно пречистване, което да отговаря на заложените в Директива 91/271/ЕЕС изисквания.

54 total views, 54 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!