Facebook

Кметът: Бетонният мост ще бъде премахнат

Общината може да го запази, като го построи отново с новите отстояния, каза Иван Тотев

Темата за бъдещето на бетонния мост отново е в дневния ред на града покрай предизборната кампания. След като излезе информация за пусната обществена поръчка за демонтирането на съоръжението, кметът Иван Тотев днес заяви, че ясно и категорично е казал, че мостът трябва и ще бъде премахнат.

„Това е държавен проект в много напреднала фаза, който е много по-голям от предизборните говорения. НКЖИ нямат нищо против мостът да остане, но това трябва да е решение на общината. Трябва да е ясно обаче, че в инженерните науки няма такова нещо като повдигане на мост. Няма как да се случи това. За да има мост на това място, първо стария трябва да бъде бутнат, а после общината да построи нов, но с новите отстояния. Говорим за изграждането на ново съоръжение”, подчерта кметът Тотев.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!