BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравко Димитров: Фондация „Пловдив 2019“ остава, ще използваме нейния капацитет до края на 2021г.

Фондация „Пловдив 2019“ ще продължи да съществува, докато изпълни своите функции. Това заяви кметът Здравко Димитров в отговор на журналистически въпрос дали фондацията ще бъде закрита. Той е категоричен, че максимално трябва да се използват опитът и капацитетът на фондацията в разработването и осъществяването на големи културни проекти. „Пловдив 2019“ има осигурен бюджет за следващите две години и работи по програма „Наследство“ за устойчивия ефект на ЕСК.

Фондацията предстои да разработи и обяви втора отворена покана за културни оператори със средствата от наградата „Мелина Меркури“ към м. септември.
Фондацията продължава да представя лицето на пловдивската култура и в международен план. Кметът припомни, че след приключването на „Европейска столица на културата 2019“ фондацията рязко съкрати разходите си. Екипът е намален до 23 души и се помещава в общинска сграда. Според Здравко Димитров дебатът по темата за бъдещето на „Пловдив 2019“ ще започне през 2021 година.

36 total views, 36 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!