BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравко Димитров: Нека бъдем обединени в Деня на Съединението

Здравко Димитров - Небет тепе - 2

Нека бъдем обединени и разумни в Деня на Съединението, призова от Небет тепе кметът на Пловдив Здравко Димитров в ефира на БТВ тази сутрин. Той използва възможността да честити празника на всички пловдивчани и българи. По думите му през последните дни и месеци българите сме разединени и това е тревожно. „Дейците на Съединението ни завещаха да бъдем единни, защото само тогава успяваме като нация, нужен ни е консенсус и днес“, подчерта кметът.

Той подчерта, че Пловдив е древен и изключително красив град, с неповторима атмосфера. Затова и пловдивчани го обичат и винаги се връщат в него, където и да са били. На въпрос ако трябва да бъде описан с една дума най-старият жив град в Европа, кметът го определи като „вечен“.

Здравко Димитров обясни, че Трихълмието с неговия стар и античен град е любимото му място. И обясни, че иска да остави след своето управление Пловдив по-зелен и да го предпази от презастрояване.

Здравко Димитров - Небет тепе - 1

73 total views, 73 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!