Facebook

Здравко Димитров: Да запазим Вечния град за младите

Ще разработим програма за опазване на зелената система на Пловдив, обяви кандидатът за кмет на ГЕРБ

Здравко Димитров заедно с над стотина млади хора изкачи най-високото тепе в Пловдив и се включи в инициативата „На Млжадежкия с младежите“. На върха кандидатът на ГЕРБ за кмет разговаря с пловдивчани за зелената система и как тя да помогне за подобряване на качеството на въздуха.

“Благодаря ви, че в съботната сутрин отделихте време да се качим до Младежкия хълм и да погледнем Пловдив от високо. Наистина, ние, като граждани, заедно трябва да направим повече, защото зелените площи на глава от населението в Пловдив намаляват.“ С тези думи Здравко Димитров откри дискусията на най-високата кота в града. В разговора се включи ландшафтният архитект Славка Цачева. Според нея е необходим засилен контрол по отношение поддръжката на зелените площи в града. Междублоковите пространства да се превърнат в част от зелената система и да се поддържа професионално. Също така да се работи за възстановяване на поливните системи. Спазване на процент озеленяване при даването на строителните разрешения, препоръча още Славка Цачева, която е член на Съюза на ланшдшафтните архитекти. Тя настоя също да се изготви и утвърди специална програма за опазване на зелената система.

„Пловдив е най-старият жив град в Европа и заедно трябва да го превърнем и в най-зеления и привлекателен град. Това може да стане, ако в него участват специалистите по градоустройство и ландшафните архитекти. За целта трябва да се начертае ясна визия за зелената система на Пловдив, които да се следват и изпълняват. Всички обичаме Пловдив, родени сме тук и децата ни живеят в този град и точно на тях ще оставим този град“, заяви Здравко Димитров.

„Всички помним онзи, много по-зелен Пловдив. Именно това е една от посоките, в които ще работим активно с моя екип – града да се разрасне както на запад, така и към Родопите. Пловдив стана привлекателно място, както за инвестиции, така и за живеене и презастрояването е факт. Точно за това трябва да помислим за екосистемата“, каза още кандидатът за кмет на Пловдив на ГЕРБ.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!