BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За да не се допуснат зарази, „Чистота“ засили мерките в „Столипиново“ и „Шекер махала“

Близо 50 тона отпадъци от нерегламентирани сметища в „Столипиново“ са събрани и извозени само в събота, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.

Допълнителна техника чисти чисти и „Столипиново“, и „Шекер махала“. От 16 март в дните от понеделник до събота включително в район „Източен“ работят един самосвал и един контейнеровоз повече, а от днес машините се увеличават с още един самосвал, с което общият им брой става шест.

В „Шекер махала“ вече също се работи и в събота. От днес техниката там се увеличава с един самосвал и един челен товарач.

Редовно около контейнерите в тези квартали се образуват сметища, които се чистят няколко пъти дневно. Набелязани са и други критични места със силно замърсени междублокови пространства, където предстоят мащабни акции по почистването.

За да се предотвратят зарази, мерките по поддържане на хигиената и дезинфекцията се засилват, увери Николай Георгиев.С негова заповед от утре всички служители на предприятието са длъжни да работят с маски.

Всички действия на „Чистота“ са в изпълнение на извънредните мерки на общинския оперативен щаб за борба с коронавируса.

100 total views, 100 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!