BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна мащабна реконструкция в карето между бул. „Копривщица“ и ул. „Прогрес“.

IMG_0164

В рамките на месец и половина предстои да се асфалтират междублоковите пространства около четирите блока с номера от 38 до 68 на бул. „Копривщица“ и част от ул. „Прогрес“. Ще се подменят тротоарните настилки и бордюрите, ще се сменят осветителните тела с ново енергоспестяващо ЛЕД осветление и ще се облагородят зелените площи.

Символичната първа копка беше направена днес от зам.-кмета с ресор строителство и инвестиции Пламен Райчев и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

„Влизането в кварталите е сред основните приоритети на общината и в изпълнение на програмата на кмета Здравко Димитров. В момента се ремонтират редица вътрешноквартални улици в почти всички райони, наред с големите булеварди“, коментира Пламен Райчев. 

 

Георги Стаменов обясни, че в това каре ще се работи поетапно, като последователно ще се ремонтира пространството пред всеки от блоковете. Така няма да се затваря целият участък и по време на рехабилитацията живеещите ще има къде да паркират.
След края на строителните работи паркоместата пред жилищните сгради ще се увеличат до над 100. Ще се ремонтират старите и ще се изградят нови дъждоприемни шахти, за да се осигури по-ефективно отводняване в участъка. Ще бъдат поставени високи бордюри, които да спрат превръщането на зелените площи в паркинг за автомобили. При облагородяването на градинките, ще бъдат премахнати саморасляците и ще се засадят нови растителни видове.
„Благодаря и на жителите за изразената позиция и одобрение на проекта по време на общественото обсъждане. Толкова всеобхватна реконструкция в този микрорайон не се е случвала повече от 50 години. Уверен съм, че след приключването ѝ жителите ще се радват на красива, съвременна и модерна инфраструктура поне още половин век“, заяви Георги Стаменов.
Той припомни, че инвестицията е около 260 000 лева и благодари на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и на зам.-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев за подкрепата при благоустрояването на вътрешнокварталните улици и площи.
Съвсем скоро се очаква да започне проектирането на улица „Младежка“ в центъра на Пловдив, обяви районният кмет Георги Стаменов. Той обясни, че към проектантите ще има препоръки зоната да бъде направена по подобие на тази на булевард „Марица-юг“ – със зелени пояси, детски площадки, атракциони и места за отдих. Възможно е обаче да се обособи едната част на улицата за т.нар. фермерски пазари, където да бъдат разположени малък брой маси на производители, които да предлагат своята продукция в определен часови диапазон, а след края на работния ден те да прибират масите си.

„Младежка“ няма да се отваря за излаз с кръстовището с „Шести септември“ и „Васил Априлов“. Тепърва предстои да се изготви проект за реконструкцията на улицата, уточни още районният кмет.

27 total views, 27 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!