Facebook

Евакуацията от УМБАЛ „Каспела“ – по учебник

Така се предава от мястото на събитието без емоция. Но емоция има!

Лекари и медицински персонал действаха като смазана машина (ГАЛЕРИЯ)

Отвън: Специализиран автомобил на Пожарната, няколко патрулни коли, червено-бели разделителни ленти, хора по пижами на улицата, лекари и медицински персонал в униформи.

Вътре: Тежко болните са настанени в стаи на подвижни легла и носилки, тук-там и по коридорите. Трудно подвижните седят по столове и пейки. Тези, които могат да стоят – стоят. Санитарки и сестри се грижат всеки да е на топло, и да получи вода.

Това завариха медиите пред и в УМБАЛ „Каспела“ днес, само 40 минути след подаден сигнал за поставено взривно устройство в мазето на болничното заведение на улица „София“ 64, в район „Западен“ в Пловдив. Пациентите и персоналът бяха евакуирани само за 30 минути.

Така се предава от мястото на събитието без емоции. Но емоции има!

Емоцията от въпроса ЗАЩО…

Емоцията от това да видиш как лекар носи на ръце дете, на което само няколко часа по-рано е направил животоспасяваща операция. Дете, грабното под тревога от КАРИТ, дете, което е спасил от болестта… А сега тича с малкия пациент, който е в безсъзнание, за да го спаси от евентуална бомба!

Емоцията, която предизвиква „по-малко болна“ жена, която в едната си ръка държи найлонова торба, а вътре е резервоарът на катетъра ѝ, докато с другата държи вратата на прегърбена старица с два бастуна и отдавна обезформени крака!

Както ви съобщихме по-рано в лечебното заведение бе получен сигнал за бомба. Според подадената информация взривното устройство се намира в избата.

Емоцията на дежурния хирург, който издирва пациентите, които е опирал сутринта, по етажите на блока, в който са евакуирани…

Има и още, но по-важното е, че въпреки вълната от емоции тези хора действаха като смазана машина. Изведоха пациентите си, настаниха ги в Блок 1 и ги обгрижваха, докато приключи проверката.

Органите на реда от своя страна действаха експедитивно и само час след сигнала, вдигнаха загражденията и позволиха хората да бъдат върнати по стаите им.

„Всички преживяха огромен стрес, ако някой си прави майтап – не го правете в болниците!“, призова д-р Илия Апостолов.

С приключването на неотложните действия е стартирано и досъдебно производство, обявиха от ОД на МВР в Пловдив.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!