BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доброволци от „Пловдив 112“ активно подпомагат хора в нужда по време на кризата

brifing 2- 24.03.

Огромно е участието на доброволците от доброволно формирование „Пловдив 112“ по отношение на логистиката и прилагане на конкретните мерки за предотвратяване и ограничаване разпространението на COVID 19. Екипите доставят храна и лекарства на хора в карантина, на които няма кой да им съдейства или помогне. Това стана ясно от днешния онлайн брифинг, воден от заместник-кмета Анести Тимчев с участието на директора на БЧК – Пловдив Таня Георгиева и Георги Влайков – ръководител на формированието.

Доброволците допълват дейността на Българския червен кръст за подкрепа и грижа за самотни възрастни хора или такива в затруднено положение.

ДФ „Пловдив 112“ е създадено през 2013 година и до момента десетки да случаите, които са помагали за преодоляване на различни кризи и бедствия – наводнения, пожари, разрушения.

„Община Пловдив разчита много на тях, както и сега – за овладяване на разпространението на COVID 19”, обясни Емил Вълков, началник на отдел „Обществен ред и управление при кризи”.

Той допълни, че хората могат да разпознават екипите на формированието благодарение на отличителните знаци и картите, които носят със себе си.

Близо 10 дни продължава кампанията на Община Пловдив по набирането на доброволци, които да подпомогнат като цяло работата и прилагане на мерките за ограничаване на коронавируса. Ако някой иска да участва, то трябва да отговаря на следните изисквания – да е от 18 до 50 години, да е здрав и без придружаващи хронични заболявания. Одобрените хора преминават през предварителен инструктаж и след това, заедно с екип на ДФ „112“ обикалят и съдействат на хората в нужда.

133 total views, 133 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!