Facebook

Добровлци помагат на пациентите в МБАЛ „Свети Пантелеймон“

Над 100 души месечно получават подкрепа от младежите на БЧК

Над 100 човека получиха социална и психо-социална подкрепа само за месец от Доброволческа служба на БЧК – Пловдив, към МБАЛ „Свети Пантелеймон“. Всеки делничен ден от 9,00 до 12,00 часа доброволци на Български червен кръст оказват помощ и подкрепа на самотни възрастни хора по време на тяхното посещение в болницата за хоспитализация, изследвания или прегледи. Доброволческата служба и приемната към нея функционират целогодишно.

От старта на проекта всеки ден между 4 и 5 човека получават помощ от доброволците, като са: придружени до кабинетите за прегледи; до лабораторията за изследвания; получили са упътване, какво трябва да направят и към кого да се обърнат при приемането им в болницата и са били съпроводени до съответното отделение; оказано им е съдействие за преглед в спешен сектор. В обсега на грижите и помощта влизат също трудноподвижни възрастни хора, които вече са хоспитализирани в отделенията на болницата и имат нужда от психо-социална подкрепа или придружаване до друго отделение.

Доброволческата служба на БЧК получава активното съдействие от страна на управителя на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Константин Сапунджиев и медицинските екипи на общинската болница.

По време на дежурството си всеки доброволец носи ризница на Български червен кръст. Осигурени са средства, предпазващи здравето на доброволците.

Предвид целогодишното функциониране на Доброволческа служба на БЧК в МБАЛ „Свети Пантелеймон“, продължава набирането на доброволци, които ще се включат в мисията „От хората – за хората“!

Телефонът за контакт с ръководител Доброволческа служба на БЧК Пловдив е 0889 000 323.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!