BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детските консултации и задължителните имунизации в ДКЦ-тата се провеждат при засилен контрол

DSC_4208

Общинските лечебни заведения възобновиха детските консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации и плановият прием при засилен противоепидемичен контрол. В това се убеди д-р Калин Калинов – директор на дирекция „Здравеопазване“ в общината, който се срещна с управителите и главните сестри на ДКЦ-тата. Лечебните заведения спазват стриктно заповедта на министъра на здравеопазването и към момента не изпитват затруднения с организацията.

Детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации се извършват във вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не обслужват други лица от своите пациентски листи. Прегледите в кабинетите стават по график, след предварително записан час, за да се предотврати струпването на хора.

„ДКЦ-тата са създали добра организация, обособени са коридори, за да няма смесване на потока. Навсякъде има информационни табели, които допълнително улесняват гражданите. Разговарях и с няколко общопрактикуващи лекари, които заявиха, че са удовлетворени от създадените условия за работа и ме увериха, че в рамките на няколко седмици ще успеят да наваксат пропуснатите имунизации и консултации“, каза д-р Калин Калинов. Той още веднъж напомни, че предварителното записване на час е задължително както за детските имунизации, така и за женските консултации в диагностично-консултативните центрове.

„Искам да благодаря на управителите и медицинските работници в общинските лечебни заведения за създадената организация и строгото спазване на противоепидемичните мерки, които гарантират безпроблемното протичане на работния процес. Призовавам пловдивчани да спазват въведените мерки и да следват указанията в ДКЦ-тата“, призова д-р Калинов.

DSC_4210 DSC_4213

52 total views, 52 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!