BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Десетки доброволци помагат на най-застрашените от епидемията

2020-03-31_14-29-08

Десетки доброволци се включиха в подкрепа на най-застрашените от епидемията социални групи в Пловдив.

На територията на града от две седмици работи Общински координационен център за подпомагане на хора в нужда, които не са обхванати от социалните услуги. Центърът работи съвместно с БЧК и доброволното формирование „Пловдив 112“ под ръководството на ресорния зам.-кмет Анести Тимчев. За седмица доброволците от „Пловдив 112“ са изпълнили 120 поръчки за доставка на храна и лекарства по домовете. Те поемат изцяло организацията на доставките. Координаторите поддържат непрекъснато дежурство и работят на смени от 7 до 21 часа без почивен ден и поддържат информационна система, разработена от „Пловдив 112“ специално за поставената от Община Пловдив задача за логистично осигуряване и прилагане на мерки за предотвратяване и ограничаване разпространението на вируса COVID-19 в Пловдив.

Доброволното формирование има готовност да подпомогне и екипите на „Спешна помощ“ при случаи на пациенти с коронавирус.

Формированието разполага със 75 обучени и оборудвани с лични предпазни средства доброволци. Те приемат и обучават хората, които изявяват желание да помагат в епидемията. До момента новоприсъединилите са 15 души. Кампанията на общината за набиране на доброволци продължава. Желаещите могат да се записват на телефоните на координационен център за социални услуги: 0878 371 710   0878 371 449.

2020-03-31_14-29-14

12 total views, 12 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!