BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Денят на Ракетните войски и Артилерията отбелязаха в Асеновград

Денят на Ракетните войски и Артилерията отбелязаха в Асеновград21 новоназначени войници в Четвърти артилерийски полк в Асеновград положиха военна клетва на тържество по повод Деня на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия, което се проведе във военното формирование.

Военнослужещите отбелязаха 105-ата годишнина от овладяването на Одринската крепост и 90-ата годишнина от създаването на военното формирование от състава на Сухопътните войски. В знак на признателност те поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите артилеристи в Балканската и Междусъюзническата войни от 1-во и 3-то Планинско отделение на 3-ти Планински артилерийски полк.

Командирът на Четвърти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев награди отличили се военнослужещи и цивилни служители. На ритуала присъстваха представители на местната общинска власт и на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Днес, 14 март, тържествата по повод Деня на Ракетните войски и Артилерията  продължиха на площад „Академик Николай Хайтов” в гр. Асеновград с изпълнение на военни маршове от Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов прие строя на полка. В тържествения ритуал участва и заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!