Facebook

ДАНС проверява помпените станции в областта

В и К – Пловдив не стопанисва и поддържа язовири

При съвместна проверка на ДАНС , Отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Пловдив и представители на В и К – Пловдив днес се инспектират 8 помпени станции на територията на областта, съобщиха от пресцентъра на полицията. Охранителни обследвания ще се извършат в 5 от тях на територията на гр. Пловдив, а останалите три са на територията на Раковски, Асеновград и Храбрино.

Проверките са във връзка със зачестилите проблеми, свързани с В и К дружествата в страната, уточниха от там. Подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност и са разпоредени обстойни проверки съвместно с ТД ДАНС.

Акциите в страната са по линия на контролната дейност на обекти, осъществяващи осигуряване на питейна вода.

В Пловдив в хода на проверката е изискана информация и са получени отговори с приложения на документи от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. По отношение на В и К дружеството в Пловдив е изискана информация за дейността, собствеността, финансовото състояние и сключените договор. Извършени са проверки от различни органи и институции с функции за контрол.

Към момента установено, че В и К – Пловдив не стопанисва и поддържа язовири.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!