Facebook

В следващите две седмици може да сигнализирате за грешки в избирателните списъци

Справки могат да се правят в сайта на общината, а при установена грешка може да пишете до районния кмет

До 19 октомври е срокът, в който всеки избирател може да провери и подаде заявление при установена грешка в избирателните списъци. Проверката може да се направи в сайта на общината, в категория Местни избори, след което при грешка се подава специално заявление до кмета на общината или районния кмет.

До 12 октомври пък хората с трайни увреждания могат да заявят желанието си да гласуват с подвижна избирателна кутия. Подробности за сроковете тук:

  1. В срок до 12.10.2019 г. избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в съответното изборно помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си в писмена форма, чрез заявление до районната администрация, подписано саморъчно и подадено чрез писмо, факс или на електронна поща info@plovdiv.bg, като приложат и копие на документ от ТЕЛК (НЕЛК) – (чл.37, ал.1 от Изборния кодекс).
  1. Избирател, чийто настоящ адрес е в град Пловдив, а постоянният адрес е в друго населено място, може да подаде заявление за гласуване по настоящ адрес (чл. 36, ал. 1 от Изборния кодекс) в срок до 12.10.2019 г. в районната администрация по настоящия му адрес.
  1. Всеки избирател в срок до 19.10.2019 г. може да подаде до кмета на общината или кмета на района заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци (чл. 43, ал.2 от Изборния кодекс).
  1. Справки в избирателните списъци по единен граждански номер могат да бъдат направени на интернет страницата на община Пловдив plovdiv.bg/категория Местни избори 2019, както и на място в районните администрации на община Пловдив.
Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!