BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всеки момент се очаква проектът за временна организация на движението по ул. „Гладстон“

Във връзка с ремонта на ул. „Преслав“ се очаква всеки момент изпълнителят на обекта ВиК да внесе в ОП „Организация и контрол на транспорта“ проект за временна организация на движението, която да намали напрежението в автомобилния трафик по ул. „Гладстон“.

Предвижда се пътните превозни средства да завиват от „Гладстон“ надясно по ул. „Виктор Юго“, надясно по „Йосиф Шнитер“ и наляво по „Преслав“. В обратната посока движението ще се осъществява от ул. „Преслав“ по ул. „Густав Вайганд“, „Виктор Юго“ и „Гладстон“.

Вероятно ще се наложи премахване на еднопосочното движение в участъка на „Виктор Юго“ от „Гладстон“ до „Йосиф Шнитер“ със забрана за спиране на колите. Превозни средства ще се движат в двете посоки, като екипи на „Пътна полиция“ ще контролират движението.

Директорът на „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков допълни, че светофарът на кръстовището между ул. „Гладстон“ и „Преслав“ ще бъде включен на минимални времена, за да могат пешеходците да пресичат улицата.

Веднага след получаване на проекта и поставяне на необходимите пътни знаци новата организация ще влезе в сила. Инж. Вълков потвърди, че строителството временно е спряно заради разкрити археологически находки.

81 total views, 81 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!