Facebook

Ботев иска справедливост за Тоско (ГАЛЕРИЯ)

Фенове на Ботев, Пд блокираха движението по „Гладстон“ с мирно шествие за убития в Солун пловдивчанин

ПФК Ботев с позиция до гръцките институции

Над 200 привърженици на ПФК Ботев Пловдив излязоха тази вечер на мирно шествие по улиците на града с искане за справедлив и открит процес, за феновете на ПАОК, замесени в смъртта на пловдивчанина Тоско Бозаджийски. Протестиращите настояват те да бъдат наказани с най-голямата строгост на закона.

Привържениците на „жълто-черните“ и други граждани блокираха за кратко движението по улица „Гладстон“, заставайки на кръстовището с „Преслав“.

После шествието се качи на площада до ледената пързалка, където феновете опънаха на парапета транспарант с надпис „Справедливост за Тоско!“.

Хората запалиха свещи и постояха в мълчание.

По-рано през деня от клуба публикуваха позиция до гръцките власти:

„До Посолството на Гърция в България

До Консула на България в Гърция

До Прокурора на Република Гърция

Уважаеми Господа,

ПФК Ботев Пловдив се обръща към Вас с огромно разочарование и тъга след нелепата смърт на един от най-изявените фенове на клуба – Тоско Бозаджийски. Нашият клуб, нашите фенове и нашият град потънаха в скръб след новината за смъртта на толкова чист и млад човек.

Хилядите разплакани фенове, които изпратиха Тоско в последния му път – от деца до възрастни, са абсолютно доказателство какъв страхотен човек загубихме. Това е огромна загуба за нашето „жълто-черно“ семейство, която ни разтърси до основи, заради жестокостта и дързостта на това престъпление!

Престъпление, което по никакъв начин не бива да бъде оставяно без последствия! Абсолютно недопустимо е в държава от Европейския съюз млад българин да бъде убит по най-безскрупулния и отвратителен начин и то в светлата част от деня!

Тези действия на феновете на ПАОК, които с въоръжението си ясно показват какво са целели, нанасяйки боя по нашите фенове, няма как да бъдат оставени без наказание! Именно поради тази причина ПФК Ботев Пловдив иска справедлив и открит процес, а замесените в него лица да бъдат наказани с най-голямата строгост на закона.

ПФК Ботев Пловдив ще следи изкъсо съдебния процес в Гърция, а евентуалното потулване на случая ще донесе огромна тъга и огорчение както в Нас, така и в привържениците на нашия Клуб. Феновете също следят зорко съдебния процес и при помилване на убийците, това би довело до огромна вълна от негодувание и остра реакция от тяхна страна.

ПФК Ботев се надява горепосочените институции да спомогнат за бързото разрешаване на съдебния процес.“

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!