Facebook

Боил Банов за обсъждането на проекта на Димитър Георгиев: Това е пътят да се решават такива казуси

„Знам, че много години седи археологията на атмосферните влияния на времето, което е притеснително. За мен най-важното е, че се проведе едно сериозно обществено обсъждане. Надявам се това да бъде началото на един процес”. Така министърът на културата Боил Банов коментира казуса с парцела на Димитър Георгиев и провелото се обществено обсъждане за неговото бъдеще миналата седмица. Собственикът на „Розаимпекс” проведе публичен дебат именно заради разпореждане на ведомството, което отказа да даде зелен светофар на предния му проект през 2017г.

„ Засега Това е един идеен проект. Хората ще си кажат и ще зададат посоката и нормалността, за да бъде съхранено културното наследство правилно. Това обсъждане е пътят да се решават едни такива казуси. Обществено и ясно всеки да каже идеите си. Това помага и на нас, защото можем да сверим часовника с това, което обществото чувства. Тръгна се по един добър път, а когато се тръгне по добър път съм сигурен, че ще се намери и добър завършек”, каза още по темата министърът на културата.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!