BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бариера ограничава автомобилния достъп в квартал „Капана”

bariera_kapana (1)

Спирането и паркирането на автомобили по ул. „Железарска” в квартал „Капана” се забранява от утре – 8 май (петък). „Синя зона” там се отменя, като още днес ще бъде постави знак В27 – „Забранени са престоят и паркирането”.  Това съобщи директорът на ОП „Общинска охрана” Димитър Палашев.

По думите му забраната се налага, тъй като на мястото предстои да се постави бариера, а паркираните автомобили биха попречили на монтажните дейности, а след това и за въвеждането на новия режим.

Решението за поставянето на бариера на ул. „Железарска” е прието от Общинския съвет още в предишния мандат. То е в съответствие с генералния план за организация на движението и плана за антитерористични мерки за контролиран достъп на пешеходните зони, коментира заместник-кметът на Пловдив по обществен ред Йордан Ставрев.

„Нека гражданите, които живеят или имат бизнес в „Капана”, да са спокойни. Подготвяме правилата, по които да предоставим чип карти за достъп на живеещите в квартала, за зареждането на магазини и заведения. Осигуряваме достъпа на куриерските фирми и комуналните предприятия. Безпрепятствено ще влизат автомобилите на полицията, противопожарната и аварийната безопасност, на „Спешна помощ”.  Своевременно предстои да въведем номерата на съответните автомобили в компютърната система”, увери заместник-кметът.

Той подчерта, че след уточняването на всички детайли, свързани с новата организация, ще последва заповед на кмета Здравко Димитров с точно разписаните регламенти, за което гражданите ще бъдат своевременно информирани. Дотогава заинтересованите ще влизат в зоната по досегашния ред.

Заместник-кметът Ставрев напомни, че в изпълнение на генералния план за организация на движението и плана за антитерористични мерки съвсем наскоро бе монтирана бариерата на ул. „Дондуков”. Очаква се идната седмица да започне събиране на заявленията за издаването на чип карти, с които да се минава оттам.

139 total views, 139 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!