Facebook

Адвокати призовават пространството край съда да остане площадно, а не отново да се превръща в паркинг

Пейки и декоративна растителност вместо автомобили искат юристите

Обновеното пространство около съдебната палата да има функциите на площадче, а не да се превръща в паркинг. За това призовават пловдивски адвокати, които предпочитат да виждат там седнали по пейки хора и декоративна растителност, вместо автомобили, както досега. Позицията си по казуса във Фейсбук изрази адв. Стефан Левашки:

„ Най-накрая започна ремонт на пространството пред Съдебната палата в Пловдив. Старата настилка бе безвъзвратно разбита най-вече от автомобилите, които се паркират отпред. Дано след приключването на работата на площадчето бъдат поставени пейки и саксии с декоративна растителност, подобно на това което се оформи пред Хуманитарната гимназия и престане да бъде паркинг, защото по мое скромно мнение това място трябва да бъде достъпно и удобно за гражданите. То е създадено за тях, а не за автомобилите, които ще потрошат набързо и новата настилка, а ние ще се провираме между тях, търсейки достъп до сградата. Искрено се надявам, че желанието за красота и достъпност на градската среда ще надделее над прагматизма и удобството на паркирането пред работното място”, коментира адв. Левашки.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!